Voi seikkailut sentään tai mitähän nämä nyt onkaan. On helppo tunnustaa, että on hyvin keskimääräinen tavallinen netin käyttäjä ja tuntee olonsa toisiaan kuin Liisäksi ihmemaassa uusien juttujen edessä. Analytics ei tosin ole uusi, onhan se ollut itsellänikin käytössä jo pitkään. Tai no, aika huonolla käytöllä, mutta silti.

Perustin tosiaan verkkokaupan kauppa.kissanpaivia.com tuossa menneenä maanantaina ja ystävällisesti palveluntarjoaja ilmoitti, että analyticsiakin voi sitten käyttää. Ohjeet vaan... Onhan ne olemassa... Ja opastus analyticsin ja muiden uusien mahdollisuuksien käyttöön annetaan 31.10. Juhuu. Niin enhän minä haluakaan tilastoja näistä ensimmäisistä viikoista. Ketäpä ne kiinnostaisivat.

Kyllä minä nyt jotenkin laitoin ja toivottavasti oikeinkin, analyticsin toimimaan. Huomennahan se nähdään ja laitoinpa jopa googlelle todella typeriä ja yksinkertaisia kysymyksiä paristakin asiasta. Ihan oikeasti en löytänyt niitä vastauksia valmiina.

Monesti sitä nauretaan, että monet ohjeet on amerikkalaisille tehty, kun ne menee tosi yksinkertaisuuksiin. Itsekin olen monet kerrat sortunut tuohon ja onhan ne hauskoja, joissa neuvotaan yksinkertaisuuksia. Minkähän takia sitä monesti tuntee itsensäkin amerikkalaiseksi, kun tietotekniikasta/nettijutuista on kyse? Ajatusmaailma ei vain meinaa kääntyä ymmärtämään toiselle ihmiselle niiin yksinkertaista asiaa. Hmm.

Kotoa kyllä löytyy sellainen henkilö, jolle nämä jutut ovat päivänselviä pikavilkaisulla, mutta arvatkaapa kysynkö häneltä läheskään kaikkea. :)