Mistä se johtuu, että sormien on pakko naputtaa ajatuksia ylös jonnekin. Nettisivuille, lehtijuttuihin, käsikirjoitusta, ihan mitä vaan... Taukoamaton tajunnanvirta on taattu, jos ei rehki vaikkapa konsultointihommissa itseään uuvuksiin. Oikeastaan naputteluviikolla eli juuri ennen uuden K&K lehden ilmestymistä (aina 15. päivä) yleinen kirjoitushinku on vielä pahempi kuin muulloin. Siinäkin on joku ristiriita, kun pitäisi kurinalaisesti kirjoittaa just niitä juttuja, mutta tekstiä tulisi ihan muistakin asioista.

Pitäisiköhän määritellä uusi sairaus: kirjoitushinku. Tai parempi nimi voisi olla jotain, missä olisi osana "pakkomielle" tai "pakko". Ei se ole kuitenkaan negatiivista pakkoa vaan positiivista hinkua. Hyvä juttu siinä on vielä se, että tekstiä myös syntyy vauhdilla.

Tänään on ollut kyllä niin inspiroiva päivä kuin voi olla. Olin useamman tunnin eläinlääkäriasemalla tekemässä juttuja. Se oli todellinen kurkistus vastaanottotiloja syvemmälle ja suurin osa asiakkaiden eli lemmikkien omistajistakin otti läsnäoloni aivan mainiosti. Vain vanhempi rouva ilmoitti "mielenkiintoiseen" äänensävyyn, että me ei lehtijuttuihin haluta. Tietenkään en ketään vasten tahtoaan kuvaa ja jututa. En laita tänne yhtään kuvaa klinikalta, koska olen päättänyt, että yritän pitää tämän lemmikkivapaana vyöhykkeenä. ;) Se on vaan tavallista hankalampaa näin deadlinen kynnyksellä.

Mutta mistä saisi päiviin niitä lisätunteja, jotka voisi rauhoittaa ihan vaan kirjoittamiselle. Oi onni ja autuus, jos voisi ilman huonoa omaatuntoa hautautua illalla naputtelemaan. Tietysti äiti kuitenkin ajattelee perhettään ja jos hautautuu, niin kokee ainakin pistoksia sydämessä sen takia.

Ai niin. En vastannut mitään otsikkoon. Minä en tiedä mistä tämä kirjoittamishinku on tullut. On se varmaan ollut aina olemassa, mutta viimeisen kahden vuoden aikana se on vaan pahentunut. Ehkä se johtuu siitä, että aina välillä tuntee oppivansa jotain lisää. Ehkä siinä olikin jotain alkua vastaukseen. Kirjoitan, koska nautin kirjoittamisesta ja kirjoitan, koska yritän kirjoittaa aina seuraavan jutun paremmin. Kuulostaa jonkinasteiselta oravanpyörältä...