Minkähän takia en ole tullut koskaan oikeasti ajatelleeksi, että voisin lahjoittaa kirjan miehelleni vaikkapa juuri kirjan ja ruusun päivänä. Itse olen kirjaholisti ja narkkari ja vaikka mitä. Kyllähän sitä tapaa voisi levittää, jos vaan keksisin mikä kirja uppoaisi... Tänään siis on kirjan ja ruusun päivä.

"Kirjan ja ruusun päivän perinne, jossa mies lahjoittaa naiselle punaisen ruusun ja nainen lahjoittaa kirjan miehelle, juontaa juurensa keskiaikaiseen taruun Katalonian suojeluspyhimyksestä Pyhästä Yrjöstä. Ritari Pyhä Yrjö surmasi legendan mukaan lohikäärmeen, joka oli aikeissa ahmaista kitaansa kauniin prinsessan. Surmatun lohikäärmeen verestä versoi tulipunaisia ruusuja täynnä oleva ruusupensas, josta sankari poimi kauneimman kukan prinsessalle. Pyhä Yrjö julistettiin keskiajalla Katalonian suojeluspyhimykseksi ja huhtikuun 23:nnesta tuli pyhimyksen juhlapäivä. Pyhän Yrjön päivää on juhlittu laajasti Kataloniassa ja muualla Euroopassa keskiajalta lähtien."

Olen hieman kapinoinut kirjan ja ruusun päivää sen takia, että se on niin kaupallista kuin olla voi. Mutta ehkä tähän kaupallisuuteen voisi mennä mukaan ja kertoa miehelle, että ruusu kourassa olisi kotiin tultava. Kukapa ruusuja voi vastustaa. :)