Olipa mainio keli ja mieliala ja kaikki asiat kohdallaan, kun päivällä käytiin Isonkyrön 1700-luvun markkinoilla.

815331.jpg

Väkeä oli mukavasti, myyntipisteitä ehkä enemmän kuin ennen ja ainakin ne olivat entistä tasokkaampia JA mikä tärkeintä - ei yhtään sitä ilmapallo/metrilaku/tilpehööri markkinakrääsää. Kiitos, kiitos, kiitos. Karkkiakin tietysti löytyi, mutta ihan eri mallilla kuin normaalimarkkinoilla.

815335.jpg

1700 -luku sopii mainiosti teemaksi vanhan kirkon kulmilla ja kun markkina-aluetta rajaa museoalue. Kaikko sopi yhteen ja aika moni käveli kojukierrosten jälkeen vanhan kirkon ovesta sisään. Aika hyvä idea kävellä sinne.

815341.jpg

Sisällä odottavat hienot ja koko kirkon kiertävät seinämaalaukset, jotka toki ovat aikojen saatossa kärsineet, mutta ovat silti ja ehkä juuri sen takia niin kiinnostavia ja kiehtovia.

815349.jpg

Upeita asioita on paljon muutakin. On alttaritaulut ja pienet veistokset, häpeäpenkki ja jalkapuu ja erilaiset vanhat esineet.

815356.jpg

Siinä pienessä kirkossa voisi helposti viettää monta tuntia kuvaten ja etsien pieniä ihania yksityiskohtia. Täytyypä harkita sopivan päivän tullen...

Ai niin, eräs hämmästyttävin asia on aivan katon rajassa. Tämä kuva ei ole aivan onnistunut, mutta minusta se näyttää ritarilta, joka surmaa lohikäärmeen ja pelastaa neidon hädästä. Totuutta ja oikeaa tarinaa tuon puupatsas kuvaelman takaa en tiedä, mutta siitä täytyy ehdottomasti ottaa selvää.

815372.jpg