Ihan pakko hetki miettiä asiaa, joka  löytyi tiedeuutisista. Sen mukaan "Jos olet onnellinen, älä yritä haalia lisäonnea - voit tulla onnettomaksi".

Olisiko noin? Voihan se olla mahdollista. "Mitä enemmän positiivisia tapahtumia ihmisen elämässä on, sitä todennäköisemmin hän tuntee raskaasti negatiivisen tapahtuman vaikutukset, toteaa tutkija. – Ihmiset näköjään vatvovat negatiivisia asioita, jos heillä on elämässään paljon hyvää."

Onnelliset asiat taitaa haihtua päästä helpommin kuin negatiiviset. Koitin tässä miettiä, mitä onnellisia asioita pyörisi päässä ja mitä pitäisi pyöriä. Saldo on aika naurettava siihen verrattuna, että pari negatiivista asiaa tulee mieleen väkisinkin lähes päivittäin - ja pitkän ajan takaakin.

"Positiivinen elämänkatsomus on hyvä juttu, tutkija kertoo. – Mutta ellei pysty hyväksymään elämän negatiivisia puolia, sitä että ikäviä asioita tapahtuu ja että ne on hyväksyttävä, tulee hyvin vaikeaksi ylläpitää mukavaa tyytyväisyystasoa."

Mutta tämähän on ihan normaalia elämää. Tyytyväisyys pitäisi lopulta löytää pienistä asioista ja usein. Turha on havitella jotain suurta ja odottaa suurta onnea tai tyytyväisyyttä, kun tyytyväinen voi olla pienin ripauksin joka päivä. Ikävät taas pitäisi päästää kyllä päähän sisään, mutta pahaolo sieltä toisesta korvasta ulos...